Βάση τηλεόρασης: Είναι ασφαλής επιλογή και ποια να επιλέξω; - Καρατζογιάννης

Βάση τηλεόρασης: Είναι ασφαλής επιλογή και ποια να επιλέξω;

Βάση τηλεόρασης: Είναι ασφαλής επιλογή και ποια να επιλέξω;

Βάση τηλεόρασης: Είναι ασφαλής επιλογή και ποια να επιλέξω;

Αν σκέφτεστε να βγάλετε την τηλεόρασή σας από το έπιπλο και να την τοποθετήσετε σε βάση στον τοίχο, πιθανόν να σας ανησυχεί το ενδεχόμενο να πέσει η βάση. Αλλά κακώς, διότι τέτοια περιστατικά οφείλονται αποκλειστικά σε ατζαμήδες μαστροχαλαστές. Αν η τοποθέτηση γίνει από κάποιον επαγγελματία, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Όσο ο τοίχος παραμένει όρθιος, θα παραμένει πάνω του και η βάση.

Υπάρχουν όμως ορισμένες περιπτώσεις που ο γνώστης επαγγελματίας θα αρνηθεί να τοποθετήσει βάση. Περιπτώσεις, για παράδειγμα, όπου μια βαριά τηλεόραση θα πρέπει να τοποθετηθεί σε λεπτή γυψοσανίδα. Και τότε θα χρειαστεί, πράγματι, να βρείτε άλλη λύση.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, πάντως, μπορείτε άφοβα να βάλετε την τηλεόρασή σας σε επίτοιχη βάση.

Το ερώτημα τώρα είναι τι να επιλέξετε: σταθερή; περιστρεφόμενη; σπαστή; Ας τις δούμε παρέα αναλυτικά:

#1 – ΛΕΠΤΕΣ & ΚΡΕΜΑΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Οι λεπτές βάσεις είναι η πιο διακριτική επιλογή. Μόλις μπει η τηλεόραση πάνω τους, γίνονται αόρατες, έτσι που η τηλεόραση μοιάζει σαν κάδρο. Τοποθετούνται συνήθως σε σαλόνια, όπου το ντεκόρ είναι πάντοτε πιο προσεγμένο, ώστε η βάση να μην «ακούγεται» στον χώρο. Οι κρεμαστές, συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται συχνά για μεγάλες τηλεοράσεις, καθώς λόγω της απουσίας βραχίονα αντέχουν μεγαλύτερο βάρος. Επίσης, βάσει των εμπειριών μας, οι μάστορες τις συμπαθούν ιδιαίτερα λόγω της ευκολίας τους στην τοποθέτηση.

Οι κρεμαστές βάσεις, τέλος, δίνουν τη δυνατότητα μιας μικρής κλίσης λίγων μοιρών προς τα κάτω, για πιο άνετη θέαση.

#2 – ΒΑΣΕΙΣ ΜΟΝΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΒΡΑΧΙΟΝΑ

Οι βάσεις με μικρό βραχίονα είναι αφενός μεν διακριτικές, αφετέρου δίνουν τη δυνατότητα περιστροφής, συνήθως 30°, προς όλες τις κατευθύνσεις: πάνω, κάτω, αριστερά και δεξιά. Το μειονέκτημά τους είναι ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτές πολύ μεγάλες τηλεοράσεις, δηλαδή μεγαλύτερες από 42″. Κατά τ’ άλλα, αν η τηλεόρασή σας είναι σε τέτοιο μέγεθος, πρόκειται για μια καλή, διακριτική και οικονομική επιλογή.

#3 – ΒΑΣΕΙΣ ΣΠΑΣΤΕΣ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΝΑ

Όσον αφορά τις λεγόμενες σπαστές βάσεις, υπάρχει η επιλογή μονού ή διπλού βραχίονα. Ο διπλός βραχίονας προσφέρει περισσότερη ευελιξία ώστε να μπορείτε, ουσιαστικά, να αλλάζετε με μια κίνηση τη θέση της τηλεόρασης, σε περίπτωση που, ας πούμε, κάνετε μια διαφορετική διαρρύθμιση στο δωμάτιο. Δηλαδή ανά πάσα στιγμή μπορείτε να τη βγάζετε προς τα έξω, και όποτε θέλετε να την κολλάτε στον τοίχο.

Πέραν αυτού, είτε πρόκειται για μονό βραχίονα, είτε για διπλό, η τηλεόραση μπορεί να περιστρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις, σε αρκετά μεγάλη εμβέλεια μοιρών. Γι’ αυτόν τον λόγο οι σπαστές βάσεις χρησιμοποιούνται συχνά σε υπνοδωμάτια, όπου υπάρχουν ντουλάπες, συρταριέρες κτλ, και η βάση ενδεχομένως να πρέπει να τοποθετηθεί σε κάποια γωνία.

Τέλος, σε μια σπαστή βάση μπορείτε να τοποθετήσετε και μεγάλες τηλεοράσεις, έως 55″.

#4 – ΒΑΣΕΙΣ ΟΡΟΦΗΣ

Η τελευταία κατηγορία είναι και η λιγότερο συχνά χρησιμοποιούμενη. Βάσεις οροφής θα δείτε συνήθως σε επαγγελματικούς χώρους, όπως καταστήματα, ενώ σε σπίτια σχεδόν ποτέ. Παρ’ όλ’ αυτά, πρόκειται σίγουρα για μια αξιόπιστη λύση, που προσφέρει λειτουργικότητα και ευελιξία.

Αν θέλετε να δείτε όλες τις βάσεις τηλεοράσεων που διαθέτουμε στο κατάστημά μας, κάντε ένα κλικ ΕΔΩ.

has been added to your cart.
Checkout